Förskolekooperativet Snipan på Näset
Maten

maten på förskolan

HEMLAGAT & HÄLSOSAMT


Maten på Snipan lagas på plats av egen kokerska. Vi försöker använda så mycket ekologiska livsmedel som möjligt utifrån tillgänglighet och ekonomi. Miljövänlig, hälsosam och god mat är viktigt för oss på Snipan och all mat lagas från grunden. Vi har vegetarisk mat minst en dag i veckan och försöker öka barnens intag av grönsaker både genom att använda grönsaker i maten men också genom att grönsaker serveras separat till varje måltid. När vi har soppa har vi även hembakt bröd.


Att barnen får en bra frukost är viktigt för oss och exempel på frukost som serveras på snipan är gröt med kanel, yoghurt/fil med osötade flingor samt knäckebröd/mjukt fullkornsbröd med pålägg.


Mellanmål serveras varje dag på Snipan. De dagar vi äter soppa serveras alltid ett matigare mellanmål som till exempel korv med bröd eller pannkaka med osötad sylt. Övriga dagar serveras alltid knäckebröd/mjukt fullkornsbröd med pålägg till mellanmål och ofta även något utöver det, så som till exempel smoothie, keso- och turkisk yoghurt blandning med banan.